úterý 1. listopadu 2022

Mezonet 2+kk

Kamenem úrazu v této novostavbě mezonetového bytu bylo malé množství úložných prostor. Podívejte se na naše řešení. 



Kuchyňská linka byla od developera bohužel již hotová a moc se s tím nedalo dělat. Jen jsme ji nechaly zvětšit o bílou vysokou spížovou skříň a o horní skříňky nad troubou v dekoru dubu.

Ložnice je rozměrově velkorysá, ale s umístěním prostorné šatní skříně jsme byly velmi limitované kvůli klimatizaci, radiátorům a prosklené příčce.

Do chodby před koupelnou jsme navrhly úložnou skříň, jejíž součástí je i skříň na pračku se sušičkou s dveřmi z perforovaného plechu kvůli odvětrávání.

Do ložnice jsme vybraly krásnou dubovou postel od firmy Ethnicraft.

Děkujeme klientovi za fotky již realizovaného návrhu.

8 komentářů:

  1. Líbí se mi to. Dovedl bych si tam představit třeba nějaké kanceláře nebo tak něco. Určitě lepší, než chodit do nějaké sdílené administrativní haly. I když v tomhle ohledu by bylo asi potřeba vědět, jak je vyřešené třeba odvětrávání. :) Ale ten mezonet slibuje to, že by se tam daly udělat dva pracovní prostory. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem se potýkala s nedostatkem úložného prostoru. Proto jsem využila prostor pod schody pro vestavěné skříně, které mi poskytují spoustu místa na moje věci. V obývacím pokoji mám pohovku s úložným prostorem a konferenční stolek s přihrádkami. Ke krbovým kamnům, které jsem si pořídila tady jsem si pořídila designový dřevník.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, to je chytré řešení s tím prostorem pod schody. Taky přemýšlím, jak efektivně využít každý kout. V malém bytě je úložný prostor nade vše. Nedávno jsem si pořídila rozkládací pohovku, tak aspoň mám kam schovávat přikrývky a polštáře. Teď jsem si objednala zde malíře, aby mi vymaloval celý byt.

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle je opravdu zajímavé téma. Mám taky malý byt a vím, jak důležité je efektivně využívat každý centimetr prostoru. Proto jsem si koupila sedací soupravu s úložným prostorem do obývacího pokoje a několik skříněk do koupelny. Díky tomu mám dost úložného prostoru a do obýváku jsem si koupila starožitnou vázu na ozdobu.

    OdpovědětVymazat
  5. Když jsem si přečetla, že hlavním kamenem úrazu v téhle novostavbě mezonetového bytu byl nedostatek úložných prostor, hned jsem si představila, jak bych danou situaci vyřešila. Miluji funkční a zároveň estetické uspořádání věcí, a tak bych určitě sáhla po chytrých úložných řešeních. Třeba police na míru, které by dokázaly maximálně využít každý kout, a malé designové skříňky. Hlavně bych si pořídila tady zdravotní matraci, abych měla místo, kde si pořádně odpočinu.

    OdpovědětVymazat
  6. To je téma, které mě vždy hodně zajímá, protože mám ráda uspořádaný a funkční byt. Je skvělé, že autoři článku nabízejí konkrétní nápady, jak tenhle problém kreativně vyřešit. Já jsem nedávno o podobném řešení úložného prostoru v malém bytě četla tady zajímavý článek a navíc mě i inspiroval, takže jsem se doma pustila do menšího úklidu.

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlasím, že s úložným prostorem v malých bytech je to boj. Malé byty jsou velmi útulné, ale když máme spoustu věcí je to problém. Já jsem si s tím poradila tak, že jsem si nechala vyrobit vestavěné skříně na míru. Slyšela jsem zatím jen pozitivní recenze na rekonstrukce od profesionálů a proto jsem se rozhodla nerekonstruovat svůj byt sama. Pomohli s návrhem a realizací. Byla jsem s jejich službami moc spokojená. Díky tomu jsem využila každý kout a mám vše hezky přehledně.

    OdpovědětVymazat